Fra nedslidt til næsten nyt med lakering af stole

Fra nedslidt til næsten nyt med lakering af stole

Har du nogle gamle, nedslidte stole, som du næsten ikke gider at se på, men samtidig ikke gider at skaffe dig af med? Uanset hvilken stol det drejer sig om, så kan lakering af stole være din redning! Med lakering kan du faktisk få dine nedslidte stole til at se næsten helt nye ud – så der er ingen grund til at smide dem ud. 

Lakering af designerstole

Nedslidning er især en skam, hvis det drejer sig om flotte, gamle designermøbler, som f.eks. De klassiske og tidsløse Arne Jacobsen 7’er stole og Myren, Wegners ikoniske Y-stol eller en flot Børge Mogensen stol. Med flittig brug, så vil alle møbler dog blive nedslidte med tiden. Flotte designestole kan dog være svære at erstatte, ikke mindst på grund af prisen. Derfor er lakering af stole den perfekte løsning til at forlænge levetiden af dine fine designerstole. Hvis du får det udført af en professionel, som Dibbern Color Design, så kan de desuden sikre, at stolen eller stolene lakeres i den originale farve. Sålænge stolen fungerer funktionelt, så kan lakering fjerne de fleste tegn på nedslidning. 

Klargør din stil til lakering

Inden du eller en anden kaster sig ud i lakerer din stol, så bør du klargøre stolen, for at opnå det bedste resultat. Når stole skal lakeres fjerner man typisk stolebenene. Hvis du eksempelvis har en Arne Jacobsen stol, så kan benene fjernes ved at fjerne plastknappen, der dækker skruerne under sædet. Derefter kan benene skrues af. Ved andre stole, som eksempelvis en Nanna Ditzel stol, skal både stolesæde og ryg fjernes. Hvis stolebenene sider fast, så kan de ofte lakeres sammen med resten af stolen. Dette gælder bl.a. Børne Morgensen stole og Y-stole. For at opnå det bedste resultat, er det en god idé at pudse den del, der ikke skal lakeres, står med en stol, der både ser nedslidt og ny ud. 

Lakering af stole er en bæredygtig løsning 

Hvis du går op i bæredygtighed, så er lakering af stole en af de mest bæredygtige måder at få en “ny” stol på. Med lakering sætter du køb af nye stole på pause, ved at forlænge levetiden af dine nuværende stole. At skrue ned for forbruget og dermed ressourcespild er altid en mere bæredygtig løsning, uanset hvilken stol, som du vælger at købe. Dermed er lakering nærmest lige som recycling, hvor stolen genbruges og får nyt liv. 


Comments are closed.