God råd til køb af en fiskestang for begyndere

God råd til køb af en fiskestang for begyndere

Det er altid spændende at skulle købe sin første fiskestang. Der findes dog mange forskellige typer fiskestænger, hvilket du kan se på det store udvalg af fiskestænger hos Billigt Fiskegrej. Man anvender nemlig forskellige typer fiskestænger til forskellige typer fiskeri. For at hjælpe dig lidt på vej, får du her nogle gode råd til køb af en fiskestang for begyndere.  

Fiskestangens længde

Længde af fiskestænger er meget forskellige. Deres længde afhænger af hvilken type fiskeri fiskestangen er til. Til de fleste typer fiskeri vil en lang fiskestang dog være at foretrække. Med en lang fiskestang vil du kunne kaste længere, hvilket ofte er en fordel. For begyndere kan de dog være svært med en lang fiskestang, da de kan være svære at styre. En fiskestang til put and take fiskeri er typis mellem 7-9 fod lang. Til andre typer fiskeri, som eksempelvis bombardafiskeri og kystfiskeri, kan man sagtens bruge en fiskestang på 10 fod. Disse lange fiskestænger vil sikre, at du har god kontrol over fisken. 

Fiskestangens håndtag

Håndtaget skal man jo holde i mange timer, når man er på fisketur. Derfor anbefales det at vælge en fiskestang med et håndtag, der er behageligt at holde. Du kan eventuelt teste nogle forskellige håndtag i en butik med fiskegrej. Generelt kan fiskestænger med håndtag lavet af kork, skum eller neopren anbefales. Disse materialer har den fordel at de er lette. Derudover bliver de ikke meget kolde, hvis de bliver våde. Håndtaget kommer dog meget an på dine personlige præferencer. 

Fiskestangens rygrad og aktion

Noget af det der virkelig afgør om en fiskestang er god, er dens rygrad. Dette kaldes også ofte for fiskestangens aktion. Man skelner mellem fiskestænger med helaktion og topaktion. Dette vil have en stor indflydelse på kastet, når du fisker. Den fiskestang, der er bedst for dig afhænger meget af den type fiskeri, som fiskestangen skal bruges til. En fiskestang med halvaktion er det rigtige valg længden på kastet er vigtigt, som eksempelvis ved kystfiskeri. Hvis du derimod foretrækker put and take fiskeri, så er præcision meget vigtigt, så derfor bør du vælge en fiskestang med topaktion. 


Comments are closed.