Håndsprit eller håndvask?

Håndsprit eller håndvask?

Vi har aldrig brugt håndsprit og vasket hænder så meget, som vi har nu og i 2020. Et af de spørgsmål, som  pandemien dog har rejst er hvad der egentlig er mest effektivt: at vaske hænder med sæbe eller at bruge håndsprit. I det følgende vil vi dykke mere ned i dette spørgsmål. 

Vask hænder rigtigt

Når vi hoster ind i hånden spredes små dråber på vores hænder, hvilket kan sprede virus, da dråberne vil blive spredt på alle de overflader, som vi rører ved. At vaske hænder er en effektiv måde at stoppe denne spredning. Derudover er det også en god idé at hoste i ærmet. Når du skal vaske hænder med sæbe, så er det bedste at bruge flydende sæbe. Hvis man bruger fast sæbe, så er det vigtigt at sæben hænger, så den kan tørre mellem brug. Husk også at fjerne ringe og armbånd for at kunne vaske dine hænder mest effektivt. For at vaske dine hænder effektivt er det også vigtigt at være grundig. Sørg for at vaske alle overalt på dine hænder og fingre. 

Brug håndsprit for ekstra effektivitet

Det er vigtigt at understrege, at håndsprit aldrig kan erstatte at vaske hænder med sæbe. De kan dog være meget effektive sammen. Derfor kan det være en god idé at bruge håndsprit efter, at du har vasket hænder for at du kan få fjernet alle bakterier. Håndspritten skal påføres på samme måde som sæbe, så man skal sørge for at spritten spredes overalt på siden. Spred håndspritten og gnub det ind i dine hænder indtil hænderne er tørre. Håndsprit kan dog udtørre dine hænder meget, så sørg for også at bruge en god håndcreme regelmæssigt. 

Hvis du dog ikke har adgang til et sted, hvor du kan vaske hænder med vand og sæbe, så er håndsprit dine nye bedste ven. Det er en effektiv måde at holde dine hænder fri for bakterier indtil du får adgang til en håndvask med vand og sæbe. 

Hvis du er på udkig efter håndsprit dispensere, så medarbejdere får nem adgang til håndsprit, så tag et kig på https://haandspritdispensere.dk/


Comments are closed.