Køb din første boremaskine

Køb din første boremaskine

Overvejer du at købe en boremaskine for første gang? Som førstegangskøber kan man nemt miste overblikket, fordi der er så mange forskellige boremaskiner at vælge imellem. Det er dog vigtigt, at du bruger lidt tid på at sætte dig ind i de forskellige boremaskiner, fordi der findes forskellige maskiner til forskellige opgaver. 

Når du er klar til at vælge en boremaskine, så finder du et stort udvalg af boremaskiner til flere forskellige opgaver hos det online byggemarked 10-4.  

Hvad skal du bore i?

Når du køber en boremaskine skal du første undersøge, hvad du skal bore i. Til de fleste almindelige opgaver kan en almindelige boremaskine sagtens bruges. Hvis du derimod skal bore i en betonvæg eller væg af mursten, så skal du købe en slagboremaskine eller en borehammer. Du behøves dog ikke købe en af hver type boremaskine. Til de fleste opgaver skal du bare bruge en helt almindelig bore- eller skruemaskine. Hvis du en dag skal bruge en slagboremaskine eller en borehammer, så kan du bare leje den.  

Boremaskine til store eller små projekter

Du kan nemt købe dig fattig i diverse boremaskiner, men det er ikke altid nødvendigt. Overvej hvilken type boremaskine, som du vil bruge mest og køb den. Andre boremaskiner kan lejes. 

I dag er de fleste boremaskiner batteridrevet, men de billigste modeller fås også med ledninger. Til store projekter, der tager lang tid, skal du bruge en boremaskine med lang batterilevetid. 

Køb den rigtige type boremaskine

Det er selvfølgelig vigtigt, at du køber den rigtige type boremaskine. Derfor er det en god idé at have styr på forskellen mellem en boremaskine, skruemaskine, slagboremaskine og en borehammer. 

  • Boremaskine: Mange boremaskiner kan både bore og skrue. Nogle modeller fås også med en slagfunktion, der kan anvendes til de fleste almindelige opgaver.     
  • Skruemaskine: Denne maskine kan ofte ikke andet end at skrue.  
  • Slagboremaskine: Denne maskine anvendes til meget hårde vægge, som beton, metal og fliser. 
  • Borehammer: En borehammer giver kraftigere slag end en slagboremaskine. Dette er det foretrukne værktøj til at bore i beton. På en murstensvæg kan du dog risikere at ødelægge nogle af murstenen, fordi det er svært at lave et pænt hul. 
Comments are closed.